Het aantal woninginbraken in uw stad

Het aantal woninginbraken is in 2016 gedaald ten opzichte van 2015. Hoe zou dat komen? En hoeveel inbraken zijn er in uw woonplaats? In deze blog zullen we het u vertellen.

Het aantal daalt

Volgens onderzoek door het AD.nl is het aantal woninginbraken in de grootste steden gedaald ten opzichte van 2015. De lijst, die door de Politie wordt vrijgegeven en door het AD is vormgegeven, geeft een algemene trend van een daling van het aantal misdrijven. Dat geldt dus ook voor de woning inbraken.

Waarom?

Hoe kan het dat de aantallen naar beneden gaan? Een verklaring is altijd lastig. Wij denken dat deze redenen een mogelijke verklaring zouden kunnen zijn:

  • Het gaat economisch beter met Nederland, de noodzaak om op een oneerlijke manier aan je geld te komen neemt dan toch iets af.
  • Nederland beveiligd de huizen beter.
  • Er worden meer inbrekers gepakt (*).
  • Er valt steeds minder te halen bij een inbraak.
  • Steeds minder inbraken worden gemeld bij de politie (**)

* alhoewel de politie aangegeven heeft dat woninginbraken minder aandacht krijgen van de politie ten opzichte van berovingen e.d.

** omdat mensen denken (onterecht) dat het over het algemeen geen zin heeft een woninginbraak aan te geven bij de politie.

Wat wij om ons heen zien is vooral dat Nederland zijn of haar huis steeds beter beveiligd tegen woninginbraken. Zo plaatsen wij bijna elke dag weer verbeterd materiaal op de woningen en bedrijfspanden. Zeker anti-kerntrekbeveiliging is een beveiliging die ook voor de doorgewinterde inbrekers moeilijk te openen is.

Hoe vaak wordt er in mijn buurt ingebroken?

Wilt u de complete lijst zien van het AD.nl? Klik dan hier. Wilt u een korte samenvatting? Wij hebben de grootste woonplaatsen uit ons werkgebied even voor u op een rij gezet. Dat is misschien iets sneller.

PlaatsAantal inbraken 2016Verschil t.o.v. 2015 (- is positief).
Amsterdam4313– 15,4 %
Rotterdam2890– 15,5 %
Gouda639+ 8,3 %
Den Haag2269– 21,9 %
Schiedam299– 5,7 %
Breda631– 20,6 %
Vlaardingen298– 24,2 %
Rijswijk189– 10,4 %
Roosendaal238– 38,3 %
Capelle aan den IJssel266+ 4,3 %

Hulp nodig bij het beveiligen?

Heeft u zoiets van; ik wil mijn woning ook beter beveiligen? Dat kan altijd. Wij helpen u graag u een beter gevoel van veiligheid en een beter beveiligde woning te geven.

Laat een slotenmaker van Lock Secure langs komen om de situatie van uw woonhuisbeveiliging te bekijken. Hij kan u een gedegen advies geven en u (mits u dat wilt natuurlijk) gelijk voorzien van de benodigde extra beveiliging.

U kunt bij ons altijd een prijs opvragen. Dat kan via onze offerte pagina.