inbraak voorkomen LockSecure

Gaatjesboorder actief, politie waarschuwt voor deze vorm van inbraken

Sinds het begin van het jaar vinden er in de regio een opvallend hoog aantal inbraken plaats in Den Haag waarbij steeds sprake is van het boren van een gaatje in het raamkozijn. Sinds januari van dit jaar telde de politie bijna 30 inbraken.

De woninginbraken vinden plaats waarbij de dader binnen komt door aan de achterzijde van de woning een gaatje in het raam of de deur te boren. Door die gaten is het dan mogelijk om de raamhendels te openen of een sleutel die aan de binnenzijde in het slot zit om te draaien. Ook is gezien dat de dader kon binnenkomen (insluipen) omdat de bewoners vergaten waren de deuren en ramen af te sluiten. Deze inbraken vinden voornamelijk plaats in de nachtelijke uren. Vaak worden in dezelfde nacht meerdere inbraken in dezelfde straat/omgeving gepleegd.

De mogelijke dader heeft in ieder geval meer dan 25 inbraken en of insluipingen in de regio gepleegd. Het gaat om de plaatsen Zoetermeer, Delfgauw, Pijnacker, Den Haag, Voorburg, Leiderdorp, Bodegraven, Waddinxveen en Alphen aan de Rijn.

De politie vermoed dat er steeds sprake is van één dader. Uit analyse blijkt dat hij ook actief is in de Eenheid Amsterdam, Noord-Holland en Midden-Nederland. In totaal gaat het om circa 100 inbraken.

Bron: www.politie.nl