Kerntrekbeveiliging.

Kerntrekbeveiliging is dé oplossing tegen inbraak. Er wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker ingebroken door middel van de kerntrekmethode. Er wordt dan een schroef in de cilinder gedraaid en met een kerntrekker wordt er kracht uitgeoefend op de cilinder, deze zal breken en het slot is daarna gemakkelijk te openen.

Gelukkig is er een goede oplossing tegen deze manier van inbreken; kerntrekbeveiliging. Het slot is beveiligd tegen kerntrekken en kan een kracht weerstaan van 15 KN (1500 kg).

Benieuwd naar meer informatie?
Lees op deze pagina meer informatie over wat is kerntrekken »

Er zijn twee verschillende soorten kerntrekbeveiliging:

Deurbeslag met kerntrekbeveiliging en cilinders met kerntrekbeveiliging.

  • Deurbeslag met kerntrekbeveiliging:
    Bij deurbeslag met kerntrekbeveiliging is de cilinder afgedekt en zit er voor het sleutelgat een ijzeren meebewegende rozet. Hierdoor is het voor de inbreker moeilijker om een schroef in de cilinder te draaien. Als dit wel lukt beschermd het rozet alsnog tegen het kerntrekken.
  • Cilinder met kerntrekbeveiliging:
    Een cilinder is het insteek gedeelte van de sleutel in het slot.
    Bij cilinders met kerntrekbeveiliging is de cilinder verstevigd met een mentale constructie die de cilinder in 1 geheel houdt. Dit moet voorkomen dat de cilinder breekt als er veel kracht op uitgeoefend wordt.
    Ook zijn er cilinders met een zogeheten kerntrekbeveiliging in de kern van de cilinder. Dit betekend dat de kern bestaat uit gehard materiaal waar de trekschroef niet doorheen komt.

Kerntrekbeveiliging laten monteren?

Voor het monteren van kerntrekbeveiliging is ervaring en kunde belangrijk. Door de juiste montage van de kerntrekbeveiliging wordt de kwaliteit van het slot beter. Wij adviseren daarom om het de kerntrekbeveiliging te laten monteren door een monteur van Lock Secure.

Onze monteurs zijn PKVW-adviseur en kunnen u helpen met het behalen van het certificaat veilig wonen. Daarvoor is kerntrekbeveiliging een vereiste. Kerntrekbeveiliging is zelfs verplicht gesteld door de overheid.

Kerntrekbeveiliging is niet alleen heel sterk maar het heeft ook een afschrikwekkende werking. Doordat inbrekers sloten met kerntrekbeveiliging herkennen zullen zij niet geneigd zijn om een poging tot inbraak te wagen.

PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen)

Kerntrekbeveiliging is verplicht om in aanmerking te komen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Op nieuwbouwwoningen is het al langer verplicht maar ook op bestaande bouw is het tegenwoordig verplicht gesteld. Daarnaast is het voor uzelf ook fijn om goed beveiligd te zijn.

Kerntrek aanbiedingen

Benieuwd naar onze aanbiedingen? Kijk dan snel hieronder:

Preventie advies aan huis

Door een erkend Politie Keurmerk adviseur

Gratis | kostenloos

 
 
 

Kerntrekbeveiliging deurbeslag

Inclusief materiaal en montage

al vanaf € 150,-.

 
 
 

Kerntrekbeveiliging cilinder

Inclusief materiaal en montage

al vanaf € 190,-.

 
 
 

3 puntssluiting + kerntrekbeveili..

Inclusief materiaal en montage

al vanaf € 350,-.