Schuifpui reparatie

Schuifpui reparatie

Niets is zo lekker als op een mooie zonnige dag of zondagmorgen je schuifpui open te doen om vervolgens lekker in de tuin te gaan genieten van het zonnetje. Schuifpuien zijn er in alle soorten en maten. Vaak zien wij ze in woningen, maar ook bedrijfspanden worden tegenwoordig steeds vaker voorzien van een mooie schuifpui.

Echter zijn juist die dingen die een schuifpui ideaal maken: het rolsysteem en de gemakkelijke afsluiting, de zaken die er voor zorgen dat een schuifpui kapot gaat, niet meer lekker werkt of helemaal niet meer sluit. In deze gevallen is een schuifpui reparatie noodzakelijk.

Lock Secure komt deze schuifpui reparaties steeds vaker tegen. Of het nu gaat om houten-, kunststof- of aluminium-schuifpuien, Lock Secure repareert en beveiligd deze voor zowel particulieren als bedrijven.

Voorbeeld project; schuifpui reparatie

Afgelopen week hebben monteurs Tim en Mike bij een klant in Zwijndrecht een schuifpui reparatie uitgevoerd in combinatie met een verbetering van de beveiliging. Van deze klant kwam bij ons de melding dat de schuifpui niet meer afsloot en niet meer ‘lekker rolde’. Ter plaatse troffen wij het volgende aan:

Schuifpui rolsysteem kapot

Slot schuifpui reparatie

Hendel reparatie schuifpui

Na de eerste inspectie van deze schuifpui kwamen wij tot de conclusie dat de rails en het slot aan vervanging toe waren. Op de foto’s is dat duidelijk te zien.

Wat hebben wij gedaan?

Om de rails/rolsysteem van een schuifpui te vervangen moet simpelweg de gehele schuifpui uit het systeem gehaald worden. Deze rolsystemen zitten namelijk (vooral) onderaan, en het gehele gewicht van de deur staat op deze systemen.

Schuifpuien zijn altijd zo gemaakt dat er een minimale ruimte is om een schuifpui te lichten en zodoende uit het kozijn te tillen. Dit is echter makkelijker beschreven als gedaan, aangezien een schuifpui (zeker de houten schuifpuien) zwaar en onhandig zijn. Daar komt nog eens bij dat er heel voorzichtig omgegaan dient te worden met de schuifpui omdat deze vaak uit grote vlakken glas bestaan.

Wanneer een schuifpui eenmaal uit het kozijn getild is kunnen wij het rolsysteem vervangen. Hieronder vind u foto’s vooraf en achteraf.

Schuifpui rolsysteem kapot

Schuifpui reparatie oud en nieuw

Schuifpui reparatie, gerepareerd

Nu het schuifpui reparatie uitgevoerd is, kan de schuifpui weer op zijn plaats getild worden en kan begonnen worden met het verbeteren van de beveiliging.

Schuifpui beveiliging

Schuifpuien zijn zeer inbraakgevoelig. Echter kan een schuifpui goed beveiligd worden. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een zogenaamde 3-puntssluiting, een beslag met kerntrekbeveiliging of andere, minder vaak toegepaste, beveiligingsmaatregelen.

Hendel reparatie schuifpui

Slot schuifpui reparatie

Schuifpui kerntrekbeslag

(De eerste twee foto’s zijn van voor, en de laatst van na de schuifpui beveiliging.)

In het geval van deze schuifpui is er gekozen voor een 3-puntssluiting in combinatie met kerntrekbeslag. Hierdoor wordt de gegarandeerde inbraakveiligheid in plaats van 1 minuut, opeens + 30 minuten. Wilt u weten hoe snel een inbreker bij u binnen kan zijn? Vraag ons dan gerust om een preventieadvies of laat uw woning door ons beveiligen.

Lock Secure, ook voor uw schuifpui reparatie

Heeft u ook een schuifpui die niet lekker ‘loopt’ of niet meer sluit? Bent u benieuwd hoe snel een inbreker bij u binnen kan zijn via uw schuifpui? Of gaat uw schuifpui niet meer op slot? Lock Secure helpt u hiermee. Wij staan altijd voor u klaar en bieden u de juiste oplossing voor elk probleem.

Contact opnemen met de slotenmaker?

Stuur ons een e-mail op info@locksecure.nl, bel ons op 088 – 766 20 20 of vraag een offerte aan. Wij zijn u graag van dienst!