Raambeveiliging. Nodig of niet?

Met het voorjaar op komst en daarna de zomer is het natuurlijk heerlijk om af en toe een raam open te zetten. Frisse lucht het huis in, ideaal. Echter moeten we wel uitkijken met het open laten staan van de ramen. Vooral ’s nachts en als we even weg zijn om een boodschap te halen. Een inbreker heeft maar 15 centimeter nodig om naar binnen te kunnen. Met 15 centimeter kan hij het raam al open krijgen. En dat gaat snel, zo snel dat hij dat op klaarlichte dag aandurft.

Hoe hou je inbrekers dan buiten? Met goede raambeveiliging natuurlijk. Het dient altijd mogelijk te zijn om uw raam goed af te sluiten. Afhankelijk van de positie van het raam kan dat met 1 of meerdere beveiligingen.

Welke raambeveiligingsmiddelen zijn er?

De bekendste middelen om uw raam te beveiligen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

Raamgrepen

Afsluitbare raamgrepen zijn in eerste instantie bedoeld als beveiliging voor kinderen, maar gelden ook als inbraakwerend product voor bepaalde inbraakmethoden. Geschikt voor rechts naar buiten draaiende draai-, klep- en uitzet en valramen.

Deze raamsluiting is voorzien van een drukknop en ventilatienok.

Raambeveiliging

Oplegslot voor raam

Een deur- of raamgrendel is een oplegslot dat alleen van binnen afsluitbaar is, meestal met een sleutel en/of drukknop. Er bestaan vele soorten en modellen met een 2 of 3 sterren certificaat. Deze vorm van beveiliging is geschikt voor bijna alle soorten deuren en ramen.

Het voordeel van grendels, ten opzichten van bijvoorbeeld insteeksloten, is de lagere prijs en de eenvoudige montage.

Oplegslot

Barrièrestang

Een barièrestang werkt vooral preventief omdat ze van buitenaf goed zichtbaar zijn. Een barrière-stang monteer je in een bovenlicht of klapraam. Dit soort ramen zijn erg inbraakgevoelig. Middels een schroevendraaier zijn dergelijke ramen vaak snel te openen.

Het grote voordeel van een barrière-stangen is dat het raam dag en nacht open kan blijven om te ventileren.

Raambeveiliging

Is dat alles?

Nee, maar dit zijn wel de belangrijkste en meest geplaatste raambeveiliging methodes. Vaak zie je op een raam minimaal 2 beveiligings-elementen. Soms 2 verschillende. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld dat wanneer je er 1 op slot vergeet te doen, het raam per ongeluk open staat.

Raambeveiliging advies op maat

Benieuwd naar hoe u het beste uw raam kunt beveiligen (en toch nog open kan doen)? Maak dan een geheel vrijblijvende afspraak met Lock Secure. Wanneer u besluit klant te worden rekenen wij geen voorrijkosten! Wel zo ideaal.

Contact met ons opnemen

Bel ons op: 010 – 742 03 74 of e-mail ons op: info@locksecure.nl