Schuifpui wieltjes vervangen

Van diagnose tot compleet vervangen

Als de wieltjes van een schuifpui, versleten, roestig of beschadigd zijn, kan dit ervoor zorgen dat de deur niet meer soepel opent en sluit. Dit is niet alleen erg vervelend, maar er kan hierdoor ook extra druk op andere onderdelen van de deur komen te staan. Dit kan leiden tot verdere schade aan de schuifpui, zoals:

Om verdere schade te voorkomen en dus kosten te beperken, is het aan te raden om tijdig de schuifpui te repareren en de schuifdeur wieltjes te laten vervangen.

Maak kennis met schuifpuispecialisten Wesley en Kenneth
Groot assortiment

Levering uit eigen voorraad

Snel-Service

Ma t/m Vr van 09.00 – 17.00

Goed gereedschap

Is het halve werk

Wanneer moeten mijn schuifpui wieltjes vervangen worden?

Er zijn verschillende signalen die erop kunnen wijzen dat de schuifpui wieltjes vervangen moeten worden. Hier zijn een aantal zaken waar je op kunt letten:

  • De schuifpui gaat moeizaam open en dicht. Als de schuifpui niet soepel over de rails glijdt, kan dit wijzen op versleten of beschadigde wieltjes.
  • De schuifpui maakt krakende of piepende geluiden tijdens het openen en sluiten. Dit kan duiden op roestige of versleten wieltjes.
  • De schuifpui lijkt uit balans te zijn en sluit niet meer goed. Dit kan veroorzaakt worden door een beschadigd of versleten wiel aan één kant van de schuifpui.
  • Er zijn slijtageplekken op de rails te zien. Dit kan ontstaan door versleten of beschadigde wieltjes die over de rails schuren.

Als je één of meerdere van deze signalen opmerkt, is het verstandig om de wieltjes van jouw  schuifpui te laten controleren door een van onze schuifpui-specialisten. Een specialist kan beoordelen of alleen de wieltjes vervangen moeten worden, of dat het bijvoorbeeld ook gunstig is om de hendel van de schuifpui te vervangen.

 

Veelgestelde vragen

Nee, het vervangen van de wieltjes is in de meeste gevallen voldoende om het probleem op te lossen. Het is niet nodig om de hele schuifdeur te vervangen.

De kosten van het vervangen van de wieltjes kunnen variëren afhankelijk van de omvang van de reparatie en de gebruikte onderdelen. Wij voeren schuifpui reparaties uit vanaf € 149,- en de kosten van nieuwe wieltjes variëren tussen de € 200,- en € 600,-

Kijk voor een meer specifieke indicatie op onze tarieven pagina.

Het is mogelijk om je wieltjes zelf te vervangen. Echter is dit een complexe taak die verschillende risico’s met zich meebrengt. Laat je de schuifpui wieltjes door ons vervangen? Dan brengt dit de volgende voordelen met zich mee:

Deskundig advies: 
Door onze ervaring kunnen wij je adviseren over welke wieltjes geschikt zijn voor jouw  schuifdeur. Wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen bij het kiezen van de juiste wieltjes die passen bij jouw  schuifdeur.

Kwaliteitsonderdelen: 
Bij ons bent je verzekerd van hoogwaardige wieltjes die lang meegaan. We hebben toegang tot kwaliteitsmaterialen en -onderdelen die je niet kunt vinden in de winkel.

Efficiënte reparatie:
Wij kunnen jouw schuifdeur snel en efficiënt repareren. We hebben de juiste tools en technieken om het werk vakkundig en op de juiste wijze uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat jouw schuifdeur een zo kort mogelijke periode buiten gebruik is.

Vermijd verdere schade: 
Als je probeert de wieltjes van jouw  schuifdeur zelf te vervangen en niet weet wat je doet, kun je de schuifdeur of de wieltjes zelf beschadigen. Wij voorkomen dit door de reparatie correct en veilig uit te voeren.

Politie-keurmerk-1

Wij zijn gecertificeerd

Lock Secure is de enige schuifpui specialist van Nederland die Politiekeurmerk gecertificeerd is.

Dit kun je op de website van het Politiekeurmerk verifiëren

Verifieer hier »

Dit zeggen onze klanten:

Lock Secure
4.2
Gebaseerd op 39 beoordelingen
powered by Google
Michael van den AkkerMichael van den Akker
12:52 12 Jan 23
Nette mensen, via de telefoon duidelijk te horen gekregen wat de kosten zijn exclusief de materialen. Monteur komt, kijkt, geeft advies en na 10 minuten had ik een ander slot. Kon netjes pinnen bij gewoon een nette vakman met goed gereedschap. Kan dit bedrijf echt aanraden.
Robin Van Der SteenRobin Van Der Steen
16:15 13 Dec 22
Na meerdere inbraken bij ons in de wijk, zijn de mannen van Lock Secure een passend plan bij ons thuis wezen maken.De netheid en de service waren uitstekend, en prijstechnisch ook aangenaam!
K. AbbasK. Abbas
17:49 28 Oct 22
Snelle en vakkundige service. Zeer vriendelijke monteur. Erg tevreden, bedankt!
Sjani MercelinaSjani Mercelina
17:30 28 Jan 22
Echt een super bedrijf en aardige medewerkers. Had in het weekend gebeld voor mijn kapotte schuifpui en kon gelijk voor maandag een afspraak krijgen. Ze bellen ook nog netjes van te voren dat ze eraan komen. Als je opzoek ben naar een gespecialiseerd bedrijf voor je schuifpui raad ik het iedereen aan 👌
Merel ScholteMerel Scholte
21:50 26 May 21
Zoek niet verder! Op advies van een kennis terechtgekomen bij Lock Secure. Waar het begon met een kleinigheidje (slot van de voordeur vervangen) ben ik inmiddels een tevreden vaste klant bij Lock Secure en heb ik het gevoel dat ik in een fort woon.De mannen van Lock Secure werken snel, secuur en zeer vakkundig. Van het opmaatmaken van deuren en vervangen van de schuurdeur, tot het vervangen van sloten en zelfs het plaatsen van een compleet camera-/alarmsysteem dat ik makkelijk via een app op mijn telefoon kan bedienen.5 stars. Would call them again!
js_loader

Hoe gaan de specialisten van Lock Secure te werk?

1. Analyse
Eerst stellen wij vast wat een geschikte oplossing is voor het vervangen van de wieltjes voor jouw aluminium schuifpui, kunststof schuifpui óf  houten schuifpui.

2. Demontage van de schuifdeur
De professional zal de schuifpui uit het frame halen om bij de wieltjes te kunnen.

3. Verwijderen van de oude wieltjes
De oude wieltjes worden verwijderd door ze van hun as af te halen en ze voorzichtig uit de schuifdeur te trekken.

 

4. Schoonmaken van het gebied
Nadat de oude wieltjes zijn verwijderd, zal de monteur het gebied rond de wieltjes grondig schoonmaken en eventueel vuil of gruis verwijderen.

5. Plaatsen van de nieuwe wieltjes 
De nieuwe wieltjes worden geïnstalleerd..De wijze van installatie verschilt per type schuifpui en vraagt om de juiste expertise en ervaring.

6. Testen van de schuifdeur: 
De schuifdeur wordt weer in het frame geplaatst en getest om er zeker van te zijn dat de wieltjes goed werken en dat de deur soepel opent en sluit. In veel gevallen is het nodig de schuifdeur herhaaldelijk te demonteren om de wieltjes op de juiste stand af te stellen.

Herken je een van de onderstaande problemen? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken we samen naar de beste en meest efficiënte oplossing.

Officieel dealer van kwaliteitsmerken

Lock Secure heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Daarom zijn wij dealer van de  volgende kwaliteitsmerken;

Roto-Logo

Staat het merk van jouw schuifpui er niet bij? Geen zorgen, we helpen je alsnog!

Beveiliging schuifpui

Schuifpui beveiligen tegen inbraak doen wij zowel bij houten, kunststof als aluminium schuifpuien. Door onze jarenlange ervaring en specialiteit in het beveiligen van jouw huis, weten wij als geen ander hoe je een schuifpui kunt beveiligen. De bekendste en meest veilige optie is het balkslot, maar je kunt ook kiezen voor een oplegslot of een stiftvergrendeling. Wij baseren onze adviezen altijd conform het Politie Keurmerk veilig wonen.

Waar is Lock Secure actief?

Lock Secure is voornamelijk actief in het midden van het land. Van Amsterdam tot aan Tilburg en van Scheveningen tot aan Amersfoort repareren wij schuifpuien. 

Heb je werkzaamheden van grotere omvang buiten de door ons aangegeven locaties? Ook dan delen we onze expertise en helpen we graag.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Vul het formulier in om teruggebeld te worden.
We streven er naar om binnen 1 werkdag contact met je op te nemen.

Het meesturen van foto’s maakt je aanvraag een stuk makkelijker.

Jouw 7 zekerheden:

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, gif, jpeg, heif, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 4.
    Foto's uploaden mislukt? Verstuur deze via Whatsapp naar 06 - 4979 4818 o.v.v. je voor en achternaam.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.