Is jouw raambeveiliging op orde?

Zijn de ramen in jou woning goed beveiligd? Ofwel; is jouw raambeveiliging op orde? Inbrekers hebben maar weinig ruimte nodig om zich in kleine ruimtes te wurmen en daar staat niet iedereen altijd bij stil.

Een bekend voorbeeld is een inbraak via het bovenlicht in het toilet of de keuken. Je zal denken dat het bovenlicht een onschuldig raam is en geen extra beveiliging nodig heeft, maar het tegendeel is waar.

Het is vele malen gebeurd dat een inbreker het bovenlicht eruit wist te krijgen en zich zelf naar binnen kon laten.

Daarom is het naast deurbeveiliging ook zeer belangrijk om ook raambeveiliging te hebben.

Waarmee schrikt je inbrekers af?

Voorzie de ramen en deuren van goed hang en sluitwerk. Dit is een erg basic regel, maar o zo belangrijk! Goed hang en sluitwerk kan je herkennen aan het SKG- keurmerk. Dit keurmerk is voorzien van 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren op het logo staan, hoe veiliger het slot is.

Met sterke sloten zijn inbrekers te veel tijd kwijt om in jou woning binnen te dringen waardoor ze vaak bij een andere woning hun geluk beproeven (sorry buren).

Verschillende systemen voor raamsoorten

Welk systeem kan je het best gebruiken om jou raam te beveiligen? Dat verschilt natuurlijk per raam. Hier vind je enkele manieren van raambeveiligingen.

  • Kiepraam met een dievenklauwen. Een dievenklauw is een beveiliging product om naar buiten draaiende ramen en deuren te beveiligen. Een dievenklauw bestaat uit twee delen van gehard staal.
  • Draaikiepraam met een veiligheidsbeslag. Een veiligheidsbeslag bestaat uit een set van een buiten en binnen schild. Het binnen schild wordt vanuit de binnenzijde vast geschroefd zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant.
  • Bovenlicht met een secubar. Een secubar is een stang wat je voor bijvoorbeeld een bovenlicht kan plaatsen. Er zijn verschillende soorten secubar’s. Ook voor een valraam is een secubar een goede beveiligingstool.

Er zijn dus verschillende opties om jou raam optimaal te kunnen beveiligen. Bekijk eens  wat het best bij jou woning past.

Meer informatie nodig over andere zaken voor uw raambeveiliging? Neem gerust contact met ons op.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020