Gaatjesboorder actief, politie waarschuwt voor deze vorm van inbraken

Sinds het begin van het jaar vinden er in de regio een opvallend hoog aantal inbraken plaats in Den Haag waarbij steeds sprake is van het boren van een gaatje in het raamkozijn. Sinds januari van dit jaar telde de politie bijna 30 inbraken.

De woninginbraken vinden plaats waarbij de dader binnen komt door aan de achterzijde van de woning een gaatje in het raam of de deur te boren. Door die gaten is het dan mogelijk om de raamhendels te openen of een sleutel die aan de binnenzijde in het slot zit om te draaien. Ook is gezien dat de dader kon binnenkomen (insluipen) omdat de bewoners vergaten waren de deuren en ramen af te sluiten. Deze inbraken vinden voornamelijk plaats in de nachtelijke uren. Vaak worden in dezelfde nacht meerdere inbraken in dezelfde straat/omgeving gepleegd.

De mogelijke dader heeft in ieder geval meer dan 25 inbraken en of insluipingen in de regio gepleegd. Het gaat om de plaatsen Zoetermeer, Delfgauw, Pijnacker, Den Haag, Voorburg, Leiderdorp, Bodegraven, Waddinxveen en Alphen aan de Rijn.

De politie vermoed dat er steeds sprake is van één dader. Uit analyse blijkt dat hij ook actief is in de Eenheid Amsterdam, Noord-Holland en Midden-Nederland. In totaal gaat het om circa 100 inbraken.

Bron: www.politie.nl

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
9 oktober 2021

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

De winter staat weer voor de deur
2 oktober 2018

De winter staat weer voor de deur

Op zondag 28 oktober gaat de wintertijd weer in. Dit betekent dat de zon

Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat
19 september 2018

Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat

Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie