Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per jaar realiteit: jouw huis die leeggeroofd wordt door inbrekers. In Nederland zien we helaas een stijgende lijn aan inbraken. Zo werd er in 2012 bijvoorbeeld 91.153 keer ingebroken waar dat cijfer in 2010 nog op 82.204 inbraken lag, een stijging van maar liefst 10%! Daarbij wordt in Nederland slechts 12% van alle inbraken opgelost. Een inbraak in jouw huis, waarbij spullen worden meegenomen en er wordt ingebroken op jouw privacy is natuurlijk verre van fijn. Het is hierom fijn om te weten wat u zelf kunt doen om inbraak te voorkomen. Veel mensen kunnen nog heel wat verbeteren aan hun huis en gedrag, lees daarom hier; tips om zelf je huis te beveiligen!

Houdt bij afwezigheid ramen en deuren gesloten

Een van de makkelijkste methodes die inbrekers gebruiken is insluipen. Hierbij komt de inbreker naar binnen door ramen en deuren die open staan. Leer jezelf aan om altijd alle ramen en deuren op slot te doen voordat je je huis verlaat. Een open raam of deur geeft de inbreker geen moeite om binnen te komen.

Houdt waardevolle spullen uit het zicht

Er zijn uiteraard ook wat gespecialiseerde manieren om binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan het boren van gaatjes in een kozijn om een raam te openen, de Bulgaarse methode waarbij het cilinderslot wordt afgebroken of het hengelen waarbij met een stuk draad de deur wordt “opengehengeld”. Dit zijn methodes waarbij je relatief snel kunt inbreken. Deze methoden worden dus vaak gebruikt wanneer de inbreker van buiten het huis iets op het oog heeft wat binnen ligt. Denk aan laptops op de keukentafel etc. Het is daarom verstandig om er een gewoonte van te maken om waardevolle spullen uit het zicht te houden. Op deze manier verklein je de kans op een gelegenheidsinbreker.

Aantal andere waardevolle tips

Een aantal andere tips om zelf je huis te beveiligen zijn:

  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht laat liggen.
  • Bestudeer de situatie om je huis eens goed. Voorkom dat inbrekers via bijvoorbeeld een aanbouw, schutting of losstaande kliko de eerste verdieping van het huis kunnen bereiken. Zorg ook dat die ramen ook goed hang- en sluitwerk hebben. Sluitwerk op de eerste etage is minstens zo belangrijk als die op de begane grond
  • Let ook op de kleine raampjes. Een kleine inbreker heeft maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen.
  • Laat bij vakantie of andere afwezigheid een bewoonde indruk achter. Dat kan door lampen met timers.
  • Laat tijdens uw vakantie regelmatig de post weghalen/opbergen.
  • Denk bij lampen die aangaan door bewegingsdetectie niet alleen aan de lampen buiten, maar ook aan de lampen binnen.
  • Bewaar sleutels altijd minimaal 2 meter van de deur vandaan.
  • Maak foto’s van waardevolle voorwerpen zodat u kunt bewijzen dat deze voorwerpen ontvreemd zijn wanneer er is ingebroken.
  • Berg ladders, trappen of tuinmeubilair op en laat deze zeker niet in de tuin. Inbrekers gebruiken deze om uw woning binnen te komen.

Zoals je kunt lezen kun je zelf wat tips en trucs toepassen om de kans op een inbraak te verkleinen. Wil je er echter zeker van zijn dat je huis echt goed beveiligd is tegen inbrekers, dan is het raadzaam om er een specialist naar te laten kijken!

Inbraakpreventie door Locksecure

Locksecure heeft ruime ervaring wat betreft woonhuisbeveiliging en inbraakpreventie. Mocht u advies willen over hoe inbraak in uw woning voorkomen kan worden of heeft u ons direct nodig om uw huis te beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op. Lock Secure is 24 uur per dag bereikbaar en wij voeren spoedopdrachten direct uit. U kunt tevens vrijblijvend een offerte aanvragen.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per