Inbrekers markeren huizen

Het is al langer bekend; inbrekers markeren huizen. Het markeren van huizen zijn wij de afgelopen week twee maal tegengekomen. Graag leggen wij u uit waarom inbrekers uw huis markeren, wat de markeringen kunnen betekenen en wat u zou moeten doen wanneer u een dergelijk markering bij uw deur of raampost ontdekt.

Huismarkeringen

Zoals zojuist gezegd zijn wij afgelopen week diverse keren op een huismarkering gestuit. De bewoners van deze huizen hebben (dat raad ik ook zeker aan) gelijk ons gebeld om te kijken wat wij kunnen doen om hun huis extra te beveiligen.

Huismarkeringen worden door inbrekers of potentiële inbrekers aangebracht om te communiceren. Soms is dit met andere inbrekers, soms is dit voor hunzelf. In dit laatste geval zijn ze bijvoorbeeld langs geweest toen u thuis was, maar zagen ze wel mogelijkheden om uw huis of bedrijfspand binnen te treden. Inbrekers houden zich dan een poosje gedeisd om op een ander moment toe te kunnen slaan.

Een huismarkering kan er verschillend uit zien. Diegene die wij afgelopen week tegenkwamen zagen er zo uit:

Het lijkt erop dat deze markering staat voor: hier is wat minder te halen, maar helemaal zeker doen we dat natuurlijk niet. Elke inbreker kan voor zichzelf een andere “taal” verzinnen. Andere markeringen kunnen bijvoorbeeld wat zeggen over:

  • Of er iets te halen valt in dit pand
  • Of een pand extra of niet beveiligd is
  • Of er een agent of een vrouw alleen in een pand woont
  • en of er extra op de buren gelet moet worden bij een inbraak.

U begrijpt: er zijn vele soorten huismarkeringen en inbrekers markeren huizen om gemakkelijk en snel hun slag te kunnen slaan met de informatie die zijzelf of hun collega de vorige keer achter gelaten heeft.

Mijn huis is gemarkeerd! Wat nu?

Wanneer uw huis gemarkeerd is na een inbraak wil deze markering waarschijnlijk zeggen dat de inbreker hier al geweest is en er (tijdelijk) niets meer te halen valt. Extra beveiliging laten plaatsen is wel gewenst om een volgende inbraak tegen te gaan. Wanneer u echter een markering aantreft zonder dat er is ingebroken, kunt u het beste direct bellen met of de politie of een slotenmaker. Uw woning of bedrijfspand loopt aanzienlijk meer risico op een inbraak.

Wat kan de politie voor u doen? Vrij weinig. Zolang er niet ingebroken is kan er geen aangifte gedaan worden en zullen ze u zeer waarschijnlijk doorverwijzen naar een slotenmaker.

Een slotenmaker als Lock Secure kan u wel verder helpen. Wij weten bijvoorbeeld dat met een paar simpele aanpassingen een gemiddelde woning al vele malen beter beveiligd is. Wat kunnen wij voor u doen? Wij komen graag langs om te kijken waar de zwakke punten bij uw huisbeveiliging zijn. Deze pakken wij dan (uiteraard in overleg met u) aan. Hierdoor kunnen wij uiteindelijk bijna uitsluiten dat er in uw huis wordt ingebroken. We zeggen inderdaad: bijna. Het is ook na het optimaliseren van uw huisbeveiliging mogelijk om in te breken. Dit kan bijvoorbeeld als u vergeet uw deur op slot te draaien wanneer u van huis gaat.

Mijn pand laten beveiligen door Lock Secure

Benieuwd waar de zwakke plekken van uw huisbeveiliging zijn? Bel gerust met 088 – 766 20 20 en vraag Lock Secure om een geheel vrijblijvend preventieadvies op locatie. Wij helpen u graag bij het voorkomen van een inbraak.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per