Inbrekers werken ook na de vakantie!

Wanneer men op vakantie gaat wordt er bijna altijd voor gezorgd dat het lijkt alsof men níet op vakantie is, we willen immers geen inbrekers in huis hebben. Dure spullen worden uit het zicht gelegd of soms zelfs in een kluis gestopt. Deuren worden altijd dubbel gecheckt of ze toch écht op slot zijn. Aan buren of familieleden wordt vaak gevraagd of zij de post zo nu en dan willen opruimen en soms wordt er zelfs een schakelklok ingezet zodat er op verschillende plekken op verschillende tijden licht brandt in huis. Dit zijn zeker goede manieren om inbrekers buiten de deur te houden.

Echter, inbrekers werken ook na de vakantie! Bij thuiskomst wordt vaak gelijk een stuk minder aan inbraakpreventie gedacht. De voordeur wordt niet altijd meer op slot gedaan en dure spullen als laptops liggen flink in het zicht. Erg spijtig want inbrekers werken uiteraard ook na de vakantie gewoon door. Probeer daarom ook na de vakantie een aantal simpele maar effectieve anti-inbraak routines aan te houden. Denk aan:

  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van gaatjes boren.
  • Sluit altijd alle deuren en ramen. Vergeet daarbij geen wc-raampjes of ramen en deuren van een garage.
  • Verstop geen sleutels buiten de deur. Deurmatten en bloempotten zijn geen geheime plaatsen.
  • Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht van voorbijgangers.
  • Zet ladders en kliko’s weg zodat klimmen onmogelijk is.

Verstandig is om een aantal van deze tips in praktijk te brengen. Vaak wordt er pas na een inbraak actie ondernomen om dieven buiten huis te houden. Benieuwd naar meer voorzorgsmaatregelen die u zelf kunt toepassen? Deze leest u hier.

Inbraakpreventie door Locksecure

Locksecure heeft ruime ervaring wat betreft woonhuisbeveiliging en inbraakpreventie. Mocht u advies willen over hoe inbraak in uw woning voorkomen kan worden of heeft u ons direct nodig om uw huis te beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op. Lock Secure is 24 uur per dag bereikbaar en wij voeren spoedopdrachten direct uit. U kunt tevens vrijblijvend een offerte aanvragen.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per