Project Smartwater in Lansingerland

Als gevolg van een grote stijging woninginbraken in Lansingerland in 2013 startte de gemeente Lansingerland, samen met politie, 3B wonen, Buurttoezicht, een aantal acties gestart om de woninginbraken te verminderen. Één van die acties is het uitdelen van Smartwater.

Gratis pakket

Een aantal inwoners uit de zogenoemde hot spot locaties (dat zijn straten waar in de eerste maanden van 2014 relatief veel is ingebroken) ontvingen een uitnodiging om het gratis pakket Smartwater op te halen. Tegen inlevering van de brief ontvangen zij een pakket Smartwater. Daarnaast kunnen de overige inwoners van Lansingerland van 16 juni tot en met 20 juni, een gratis Smartwater pakket ophalen. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Smartwater

Smartwater is een vloeistof met een unieke samenstelling die met het blote oog onzichtbaar is. U smeert Smartwater over uw waardevolle spullen. Als een inbreker de spullen meeneemt, dan zijn deze bij het terugvinden altijd terug te herleiden naar de oorspronkelijke eigenaar. Bovendien waarschuwt u potentiële inbrekers met bijgeleverde stickers voor de toepassing van Smartwater in uw huis.

Reactie CCV

Er zijn meerdere leveranciers van vergelijkbare producten om waardevolle spullen mee te markeren. Van voldoende communicatie rond de inzet van producten als Smartwater en bijvoorbeeld SelectaDNA gaat een preventieve werking uit. Bij het CCV zijn echter geen goede evaluatierapporten bekend over het langetermijneffect van dit middel. Niet in Nederland, maar ook niet vanuit Engeland, waar dit product al langer op de markt is.

Een product als Smartwater gaat er van uit dat inbrekers in hun poging slagen om spullen mee te nemen. Het CCV kiest voor de inzet van een pakket aan maatregelen zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen om inbraak überhaupt te voorkomen.

Bron: politiekeurmerk.nl

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per