Terug van vakantie, inbraakschade. En nu?

Misschien is het iemand binnen uw familie of kennissenkring wel eens overkomen. Diegene kwam thuis na een leuke vakantie en ontdekt bij thuiskomst inbraakschade. Hoe kunt u dan het beste handelen? Wij vertellen u hier graag alles wat u moet weten over inbraakschade en de afhandeling daarvan.

Direct na opmerking

Wanneer u thuis komt en de inbraakschade ontdekt is ons eerste advies altijd: Blijf buiten. De inbreker kan namelijk nog in uw huis zijn en een gevaar vormen wanneer u naar binnen gaat. Ook wanneer alleen een kozijn ontzet is (bijvoorbeeld) kunt u nooit zeker van zijn dat de inbreker niet via een andere manier uw woning heeft betreden.

Bel daarom direct de politie of schakel kennissen/buren/familie in, maar ga nooit alleen uw huis in.

Inbraakschade opnemen

Bekijk (nadat u er zeker van bent dat er geen inbreker meer binnen in huis is) de schade. De schade kan ontstaan zijn aan kozijnen, deuren, ramen en sloten. Is er veel schade? Schakel dan direct een slotenmaker in. Een slotenmaker zorgt er in ieder geval voor dat u ’s nachts weer veilig kan slapen.

Kan de slotenmaker niet direct uw schade repareren? Dan kan hij er in ieder geval voor zorgen dat er een tijdelijke oplossing is.

Geef bij het telefoongesprek vooraf aan waar de schade ontstaan is. Uiteraard zal de slotenmaker zelf u ook vragen stellen om u zo goed mogelijk te helpen. Onze klantenservice bijvoorbeeld weet precies hoe er met inbraakschade omgegaan moet worden.

Wanneer de slotenmaker aanwezig is

De slotenmakers ( in ieder geval van Lock Secure ) komen direct uw kant uit. Zij inspecteren de schade en geven u een prijsindicatie vooraf.

Nu de slotenmaker toch aanwezig is is het misschien wenselijk om even door de slotenmaker naar uw huisbeveiliging te laten kijken. Misschien kan hij een 2e poging tot inbraak in het vervolg voorkomen.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per