Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat

De vakantieperiode is voor de meeste mensen een van de fijnste periodes van het jaar. Toch kan de vakantieperiode ook wat stress met zich meebrengen. Je laat je huis namelijk achter en dat zorgt ervoor dat er kans is dat er ingebroken wordt. Hoe kun je jouw huis het beste beveiligen als je op vakantie gaat en wat moet je doen als er toch ingebroken is?

Lichten met bewegingssensor

De meeste inbrekers zijn er als de dood voor om betrapt te worden. Het kan dus erg verstandig zijn om lichten met bewegingssensor in de voor- en achtertuin te plaatsen. Wanneer een inbreker naar jouw voordeur loopt om het slot proberen open te breken, wilt deze dat natuurlijk niet midden in de schijnwerpers doen. Licht schrikt inbrekers af. Daarbij zijn lichten met een bewegingssensor relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren.

Ga voor goede sloten

Inbrekers kiezen niet zomaar willekeurig een huis uit wanneer zij in gaan breken. Voordat zij in gaan breken hebben zij een woning vaak al meerdere keren bekeken. Zijn er manieren waarop zij makkelijk binnen kunnen komen en zijn de sloten zwak? Door te kiezen voor sterke sloten op jouw ramen en deuren schrik je inbrekers af. En mochten ze toch een poging tot inbraak doen, dan zijn zij vaak minuten langer bezig het slot open te breken. De kans dat zij dan in de tussentijd worden betrapt is een stuk groter.

Laat de buren een handje helpen

Om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken is het van belang dat je huis er zo bewoond mogelijk uitziet. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet stapels post bij de brievenbus hebt liggen, dat er af en toe een lampje brandt en dat er bijvoorbeeld een koffiekopje op tafel staat. Door de buren te vragen een keer in de twee of drie dagen even bij jou thuis te komen en de plantjes water te geven, de post op te ruimen en wat vaat op tafel te leggen ziet je huis er bewoond uit en is de kans kleiner dat inbrekers jouw huis als doelwit kiezen.

Wat te doen als er al ingebroken is

Op het moment dat je erachter komt dat er in jouw huis is ingebroken, is dit natuurlijk erg vervelend. De kans is groot dat een gedeelte van het huis helemaal overhoop ligt. Ten eerste is het belangrijk om erachter te komen hoe er ingebroken is. Stond er een raam open of is het slot opengebroken? Probeer hier foto’s van te maken, zo duidelijk mogelijk. Dat is handig als je de schade gaat claimen bij de verzekeraar. Voor je vakantie de opstalverzekering vergelijken van verschillende verzekeraars kan dan ook erg handig zijn, zodat je weet waar je de beste deal krijgt. Als je slot open is gebroken, kan je het beste meteen een slotenmaker bellen. Vraag meteen een offerte aan.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per