Waarom een 3 puntssluiting?

Wat is een 3 puntssluiting?

Een 3 puntssluiting is een lange strip in de deur met 3 vergrendel punten, die met 1 handeling alle 3 de vergrendel punten tegelijk laat vergrendelen.
Omdat de deur op 3 punten vergrendeld zit is deze een stuk moeilijker te forceren dan een deur die op 1 punt vergrendeld zit.

Om het forceren van een deur 100% uit te sluiten is het toepassen van een anti inbraak strip in combinatie met een 3 puntssluiting een goede aanvulling.

Hoe werkt een 3 puntssluiting?

Een 3 puntssluiting heb je in verschillende uitvoeringen. De meest eenvoudige uitvoering is de cilinder bediende 3 puntssluiting.
Dit betekent simpelweg dat je de deur kunt openen en vergrendelen door de sleutel om te draaien. Alle 3 de vergrendel punten werken dan tegelijkertijd.

Wanneer plaats je een 3 puntssluiting?

Om een deur optimaal te beveiligen zal er gekeken moeten worden naar hoe deze geopend kan worden.
De meeste deuren die wij tegenkomen zijn makkelijk te openen;

  • door de deur te forceren
  • door de bediening van het slot over te nemen (het cilinderslot)

Een deur kan vaak al eenvoudig geopend worden door deze te forceren met een flinke schroevendraaier of breekijzer.
Het is daarom belangrijk dat het slot in de deur voldoende weerstand biedt.

Om maximale veiligheid te behalen is het gebruik van kwalitatief goed materiaal in combinatie met de juiste manier van installeren een belangrijke factor.

Let op: Niet iedere aanbieder op het internet die het plaatsen van een 3 puntssluiting promoot beschikt over de juiste gereedschappen en/of materialen. Laat u dus niet verleiden door ‘goedkoop ogende aanbiedingen’. Kwaliteit kost nu eenmaal wat meer.

Hoe plaats je een 3 puntssluiting?

Het is niet alleen belangrijk dat een deur op 3 punten sluit maar dat ook de juiste sluitkommen in het kozijn worden toegepast.
Wanneer een deur die op 3 punten sluit niet voorzien is van de juiste sluitkommen in het kozijn biedt deze niet voldoende weerstand

De monteurs van Lock Secure beschikken over speciaal, door de fabrikant, ontworpen gereedschappen van Festool en HMB. Ook zijn de gebruikte materialen van hoogwaardige kwaliteit.

Door het gebruik van de juiste gereedschappen in combinatie met de juiste ervaring is een vakkundige installatie bij ons gegarandeerd.
Wij bieden dan ook een 100% tevredenheid garantie. Lees hier verder wat onze 100% tevredenheid garantie inhoudt »

Wat kost een 3 puntssluiting?

Het plaatsen van een 3 puntssluiting kost tussen de 700,- en de 350,- inclusief btw, materialen, installatie en services (er zijn geen verborgen kosten).
Het exacte bedrag is afhankelijk van een aantal factoren;

  • Om welke woonplaats gaat het hier
  • Hoeveel werk hebben wij in jouw specifieke situatie
  • Zijn er extra onderdelen nodig, zoals een nieuw cilinderslot (niet standaard bij de aanbieding inbegrepen)

Wil jij ook een 3 puntssluiting?

Vul dan onderstaand formulier in (vergeet de foto’s niet).
Wij zullen dan beoordelen of dat het überhaupt mogelijk is een 3 puntssluiting te plaatsen en zo ja wat dat in jouw situatie exact gaat kosten.

We beloven je dat jij de beste aanbieding krijgt die we je kunnen bieden, zonder verborgen kosten (beloofd).

Zijn wij de goedkoopste? Niet altijd (daar zijn we gewoon eerlijk over), maar dat compenseren we weer door het leveren van de beste kwaliteit en service. We doen ons uiterste best om je de beste producten en service te leveren tegen een scherpe prijs. Maar hé, kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Je krijgt hoe dan ook een super aanbieding.

Ook voor reparatie.

Een 3 puntssluiting hoort u met 2 vingers op slot en van het slot af te kunnen halen. Het mechaniek is dusdanig ontworpen dat er zo min mogelijk spanning op de tandwielen van het mechaniek komt te staan. Een vrije doorloop van de haken van een 3 puntssluiting is dan ook vereist

Wanneer een van de haken aanloopt tegen de sluitkom komt er spanning op het mechaniek van uw 3 puntssluiting te staan. Dit brengt ernstige schade toe aan uw 3 puntssluiting. Dit kunt u herkennen aan een vaak lastig werkende 3 puntssluiting en aan slijtage plekken in de sluitkommen.

Vervangen.

In sommige gevallen is het helaas niet meer mogelijk om uw beschadigde / defecte 3 puntssluiting te repareren. In dit geval zullen we uw 3 puntssluiting voor uw moeten vervangen.
Het vervangen hiervan kan complicaties met zich meebrengen, wij hebben echter voor ieder probleem een oplossing!

Een defect aan uw 3 puntssluiting kan door meerdere oorzaken komen. Bij het vervangen van uw sluiting kijken wij altijd wat het defect heeft veroorzaakt, om zo te kunnen voorkomen dat het nogmaals gebeurd.

Wij leveren alle soorten 3 puntssluitingen die er zijn.

Plaatsen van een 3 puntssluiting?

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Monteurs Mike en Tim hebben afgelopen zaterdag bij een klant een 3 puntssluiting gemonteerd in een houten deur.

Waarom zou u (volgens ons) een 3 puntssluiting moeten hebben en wat kunnen wij voor u betekenen bij het plaatsen van een dergelijke sluiting? U leest het hier allemaal.

Aanbieding: 3 puntssluiting geplaatst vanaf € 350,-

Voorkom inbraak in uw woning!

Doorgaans gaat uw deur op slot door de sleutel om te draaien. Op dat moment valt, in het midden van uw deur, een stalen haak of pen in het kozijn. In dit kozijn kan een gehard kunststof of stalen sluitplaat zitten welke de stalen hek of pen op zijn plek houdt.

Misschien heeft u aan de binnenkant van uw deur nog 1 of 2 zogenaamde bijzetsloten. Echter, wanneer u weggaat van huis kunt u deze niet altijd op slot doen. Kunt u dat wel, dan zult u waarschijnlijk een bijzet slot hebben dat met een universele sleutel open te maken is. De kans dat inbrekers die bij zich hebben is bijna 100%!

Monteer met een 3 puntssluiting altijd het juiste deurbeslag. Met enkel alleen een 3 puntssluiting bent u niet bestemd tegen de Kerntrek / Cilindertrek methode.
Hierbij wordt een schroef in de cilinder gedraaid waar vervolgens een zogeheten cilinder/ slotentrekker overheen geschoven waarmee de cilinder uit de deur wordt getrokken. Wanneer het mechaniek van uw 3 puntssluiting bloot ligt is het heel eenvoudig om dit mechaniek te openen met een schroevendraaier.

Het beschermen van de cilinder doen we door middel van een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging SKG***

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per