Wat te doen na een inbraak?

Een inbraak in uw huis is een inbraak op uw privacy. Voor veel mensen is een inbraak nieuw en het is logisch dat u zich dan afvraagt: wat te doen na een inbraak?

Aangifte

De eerste stap is aangifte bij de politie doen. Internet maakt het mogelijk om via de website van de politie 24u per dag online aangifte te doen. Aangifte doen is ook op het bureau mogelijk, u moet echter wel rekening houden met het feit dat niet elk politiekantoor de hele dag geopend is.

Sloten vervangen

Zoals eerder gezegd is er door de inbraak tevens ingebroken op uw privacy. Dit wordt logischerwijs vaak als onprettig ervaren. U wilt voorkomen dat er nog een keer wordt ingebroken bij u thuis. Kies daarom zorgvuldig uit door wie en met welke sloten u uw sloten laat vervangen na de inbraak. Verstandig is om uw sloten te laten vervangen door een erkend bedrijf. Hierdoor zorgt u ervoor dat u zeker bent van de beveiliging die u verdient.

U wilt een volgende inbraak voorkomen en daarom is het belangrijk dat u wordt geadviseerd bij het uitkiezen van de sloten en dat deze inbraak werend zijn. Locksecure kan u hierin goed adviseren en levert diverse inbraak werende sloten die het keurmerk van de Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelement (SKG) bevatten. Locksecure zorgt voor de juiste beveiliging van uw huis zodat u weer met een gerust hart de deur uit kan gaan.

Neem contact op met uw verzekeraar

De meeste inbraken laten sporten van schade na. Deze schade wordt door bijna alle verzekeringen gedekt. Echter, om dit zeker te weten is het verstandig om contact op te nemen met uw verzekeraar.

Tevens bent u na een inbraak vaak spullen kwijt. Wanneer er blijkt dat er daadwerkelijk spullen zijn gestolen en de aangifte van deze gestolen spullen is achter de rug, dan dient u contact op te nemen met de verzekeraar. In de meeste gevallen krijgt u namelijk de financiële waarde van de gestolen goederen terug. Om een geldbedrag van de gestolen spullen terug te krijgen moet u echter wel alle originele betalingsbewijzen bijvoegen, houdt hier rekening mee.

Vaak worden goederen die van emotionele waarde zijn weggenomen. De gestolen spullen krijgt u bijna nooit terug en een geldbedrag maakt het verlies vaak niet goed. Dit is erg vervelend, maar een extra motivatie om uw huis inbraakvrij te maken/houden.

Contact met Lock Secure

Mocht u advies willen over hoe inbraak in uw woning voorkomen kan worden of heeft u ons direct nodig om uw huis te beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op. Lock Secure is 24 uur per dag bereikbaar en wij voeren spoedopdrachten direct uit. U kunt tevens vrijblijvend een offerte aanvragen.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per