Wintertijd is inbraaktijd

In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober 2016 om 03:00 gaat de klok één uur achteruit. De wintertijd is dan officieel begonnen en daar zijn we tot april nog wel even zoet mee. Naast dat het buiten kouder en donkerder word zullen ook de dagen steeds korter worden. De ideale tijd voor criminelen om ongezien een delict te plegen zoals bijvoorbeeld een inbraak.

Meeste inbraken in december.

Uit recente cijfers blijkt dat voornamelijk de feestdagen zoals kerst en oudejaarsavond de meest favoriete dagen zijn om een inbraak te plegen. In de wintertijd kan er gesproken worden van een heus inbraakseizoen waarbij de maand december dus een groot aandeel heeft. Waarbij vaak gedacht word dat inbrekers veel s ’nachts te werk gaan blijkt dat de meeste inbraken tussen 16.00 en 20.00 plaats vinden.

Wat kunt u zelf doen?

Tijdens de donkere dagen is er meer reden om alert te zijn op verdachte activiteiten. Zelf kunt u het inbrekers lastiger maken door het huis er ‘ bewoond’  te laten uit zien. Hierbij kunt u denken aan de verlichting aan te laten als u een avondje op stap gaat. Wanneer u veel van huis bent kunt u  ook gebruik maken van een tijdschakelaar zodat dit automatisch geregeld word.  Doe de deur altijd op slot en trek deze niet zomaar dicht! Door gebruik te maken van een plastic pasje kunnen inbrekers snel binnen komen. Ook is het niet verstandig de sleutel aan de binnenkant van de deur te laten zitten.  De sleutel kan dan simpel bemachtigd worden door een gaatje te boren in het kozijn of een ruit in te tikken.

Zorg voor een goede beveiliging

Lock Secure kan u helpen bij het beoordelen van de beveiliging van uw huis. Mocht het zijn dat er hierbij nog winst te halen is  dan is het mogelijk hier een passend advies voor te krijgen. En wanneer gewenst kunnen deze aanpassingen zoals het plaatsen van nieuwe sloten ook voor u worden uitgevoerd. Neem gerust contact met ons op. Lock Secure is 24 uur per dag bereikbaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per