Burgemeester op inbrekerspad

Maandag 16 juni om 13.00 uur gaat burgemeester René Verhulst vanaf het Molenplein in Goes op inbrekerspad, samen met de politie en de gemeentelijke toezichthouders.

Op inbraakgevoelige locaties laat de burgemeester een afdruk van een ‘voetje’ achter om zo te laten zien waar de voetafdruk van een inbreker had kunnen staan. Deze actie wordt gehouden in het kader van de actiemaand ‘Inbrekers gaan niet op vakantie’, van de zes gemeenten in de Oosterschelderegio: Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland.

Verschillende activiteiten

In de week van 16 juni vinden verschillende activiteiten plaats om bewoners bewuster te maken van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken. In alle deelnemende gemeenten houdt de politie samen met de gemeentelijke toezichthouders ‘voetjesacties’ met preventietips. Daarnaast staan op een aantal plaatsen matrixborden met een waarschuwing en wordt huis-aan-huis een burenkaart verspreid. Daarmee kunnen vakantiegangers belangrijke gegevens (zoals vakantieadres) voor de achterblijvers noteren.

De grote voorlichtingstrailer van Destil met gespecialiseerd hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), komt naar elke gemeente toe. Ook de politie is aanwezig. Inwoners kunnen hier gratis advies en informatie krijgen over het beveiligen van hun woning. Op deze dag is het ook mogelijk vrijblijvend een afspraak te maken met een erkend PKVW bedrijf voor een preventieadvies op maat.

Actiemaand inbraakveilig wonen

De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland hebben de maand juni uitgeroepen tot Actiemaand inbraakveilig wonen. Zij werken nauw samen met de politie om het aantal woninginbraken terug te dringen. Ook ZLM verzekeringen en de woningcorporatie RWS doen mee, ZLM sponsort een aantal activiteiten.

Bron: nieuwsbericht gemeente Kapelle

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
9 oktober 2021

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

De winter staat weer voor de deur
2 oktober 2018

De winter staat weer voor de deur

Op zondag 28 oktober gaat de wintertijd weer in. Dit betekent dat de zon

Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat
19 september 2018

Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat

Tips om je huis te beveiligen en inbraak te voorkomen als je op vakantie