Wat is kerntrekken?

Wij komen het steeds vaker tegen. Inbraken of inbraak pogingen waarbij kerntrekken is toegepast. Maar wat is kerntrekken precies? Hoe kunt u voorkomen dat er bij u ingebroken wordt met deze inbraakmethode? Wij vertellen u er graag meer over.

Kerntrekken; hoe werkt het?

Bijna elke deur heeft er één; een cilinder. De cilinder is het deel van het slot waar u uw sleutel in steekt. Als u uw sleutel omdraait draait de binnenkant van de cilinder met uw sleutel. Door deze draaibeweging wordt uw slot geopend (of gesloten). Wanneer er geen cilinder zou zijn kan de deur geopend worden met bijvoorbeeld een vooraf geprepareerde schroevendraaier of een ander voorwerp dat een bepaalde vorm heeft.

Wanneer we door de ogen van een inbreker kijken is het dus van belang om de cilinder weg te halen. Hierna kunnen zij immers met een vooraf geprepareerde schroevendraaier uw huis binnen komen.

Bij kerntrekken boren inbrekers een schroef in uw cilinder. Dit zijn over het algemeen erg stevige schroeven waardoor met een speciaal apparaat kracht wordt gegenereerd op de schroef. Deze schroef wordt met cilinder en al uit de deur getrokken. Hierna is binnenkomen kinderspel.

Kerntrekken; hoe houdt u het tegen?

Het hele kerntrekken kost een geoefende inbreker nog geen 2 minuten. Binnen 2 minuten staat de inbreker bij u binnen. Wanneer dit niet lukt of de inbreker wordt betrapt, heeft u meestal veel schade.

Het kerntrekken kan gemakkelijk worden tegengegaan. U laat beslag (het hele gedeelte van uw deur om de cilinder heen dat van staal is) vervangen door beslag met kerntrek-beveiliging. Dit beslag ziet er als volgt uit:

Foto's en video's

U ziet dat de cilinder beschermt is door een soort plaatje waar alleen uw sleutel tussen past. Dit plaatje houdt het trekken van de cilinder tegen. De cilinder past namelijk niet door het gat waar uw sleutel in past naar buiten.

Kerntrekbeveiliging wordt ook wel eens cilinderbeveiliging genoemd. In dit geval zit de beveiliging in de cilinder en zit in de cilinder een breek of boor beveiliging. Hierdoor is het niet mogelijk de kern door te boren of de cilinder te breken. Het type cilinder dat niet te breken is kunnen wij van harte aanbevelen. De niet (moeilijk) doorboorbare versie echter niet. Uiteindelijk is deze namelijk minder stevig is en minder veilig (wanneer de inbreker meerdere schroeven gebruikt).

Cilinders of sloten met kerntrek beveiliging hebben het kenmerk van SKG*** (3 sterren). Het politiekeurmerk veilig wonen heeft deze kerntrek beveiliging verplicht gesteld voor de nieuwbouw vanaf oktober 2013. Voor de bestaande bouw vanaf 1 april 2014.

Weet u niet of uw beveiliging omtrent het kerntrekken op orde is? Een erkend PKVW preventie adviseur komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Maak via onze contact gegevens gerust een afspraak.

Waar moet u rekening mee houden bij het plaatsen van kerntrek-beveiliging?

Bij het laten plaatsen van nieuw kerntrekbeslag vervalt uw huidige beslag. Als dit beslag groter was als dat het nieuwe kerntrekbeslag is, kan het zo zijn dat u uw deur een klein likje verf moet geven. Tevens wordt vaak de combinatie kerntrekbeslag – nieuwe cilinder toegepast. Niet elke cilinder gaat samen met nieuw kerntrekbeslag.

Daarnaast zal dit kerntrekbeslag over het algemeen geplaatst moeten worden door een slotenmaker als Lock Secure. Wij zijn even bezig bij het plaatsen. Daarbij is het noodzakelijk dat u aanwezig bent bij het plaatsen.

Het positieve van het laten plaatsen van kerntrekbeslag is dat de tijd die een inbreker nodig heeft om bij u binnen te komen veel langer is. In plaats van 1-2 minuten heeft de inbreker al snel meer dan 10 minuten nodig. Echter (zo blijkt uit ervaring) laat een inbreker een huis met kerntrekbeveiliging vaak links leggen. Zeker als andere huizen in de buurt deze moderne beveiliging nog niet hebben.

Offerte kerntrekbeveiliging opvragen

Benieuwd of ook bij uw huis kerntrekbeveiliging toegepast kan worden? Of wilt u weten wat kerntrekbeveiliging kost? Vraag het ons gerust of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag en vertellen u graag hoe wij ook uw huis op en top kunnen beveiligen. Onze adviseur komt graag bij u langs.

Altijd 50 stuks op voorraad

Onze aanbiedingen

Benieuwd naar onze laatste aanbiedingen? Voor een leuke prijs nieuwe sloten of beveiliging? Dan bent u hier goed. Op deze pagina treft u onze aanbiedingen.

Regelmatig vernieuwen wij onze aanbiedingen, dus kijk gerust wat vaker op deze pagina.

Preventie advies aan huis

Door een erkend Politie Keurmerk adviseur

Gratis | kostenloos

Bekijk de aanbieding

Kerntrekbeveiliging deurbeslag

Inclusief materiaal en montage

al vanaf € 150,-.

Bekijk de aanbieding

Kerntrekbeveiliging cilinder

Inclusief materiaal en montage

al vanaf € 190,-.

Bekijk de aanbieding

3 puntssluiting + kerntrekbeveili..

Inclusief materiaal en montage

al vanaf € 350,-.

Bekijk de aanbieding

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020