Het aantal woninginbraken in uw stad

Het aantal woninginbraken is in 2016 gedaald ten opzichte van 2015. Hoe zou dat komen? En hoeveel inbraken zijn er in uw woonplaats? In deze blog zullen we het u vertellen.

Het aantal daalt

Volgens onderzoek door het AD.nl is het aantal woninginbraken in de grootste steden gedaald ten opzichte van 2015. De lijst, die door de Politie wordt vrijgegeven en door het AD is vormgegeven, geeft een algemene trend van een daling van het aantal misdrijven. Dat geldt dus ook voor de woning inbraken.

Waarom?

Hoe kan het dat de aantallen naar beneden gaan? Een verklaring is altijd lastig. Wij denken dat deze redenen een mogelijke verklaring zouden kunnen zijn:

  • Het gaat economisch beter met Nederland, de noodzaak om op een oneerlijke manier aan je geld te komen neemt dan toch iets af.
  • Nederland beveiligd de huizen beter.
  • Er worden meer inbrekers gepakt (*).
  • Er valt steeds minder te halen bij een inbraak.
  • Steeds minder inbraken worden gemeld bij de politie (**)

* alhoewel de politie aangegeven heeft dat woninginbraken minder aandacht krijgen van de politie ten opzichte van berovingen e.d.

** omdat mensen denken (onterecht) dat het over het algemeen geen zin heeft een woninginbraak aan te geven bij de politie.

Wat wij om ons heen zien is vooral dat Nederland zijn of haar huis steeds beter beveiligd tegen woninginbraken. Zo plaatsen wij bijna elke dag weer verbeterd materiaal op de woningen en bedrijfspanden. Zeker anti-kerntrekbeveiliging is een beveiliging die ook voor de doorgewinterde inbrekers moeilijk te openen is.

Hoe vaak wordt er in mijn buurt ingebroken?

Wilt u de complete lijst zien van het AD.nl? Klik dan hier. Wilt u een korte samenvatting? Wij hebben de grootste woonplaatsen uit ons werkgebied even voor u op een rij gezet. Dat is misschien iets sneller.

PlaatsAantal inbraken 2016Verschil t.o.v. 2015 (- is positief).
Amsterdam4313– 15,4 %
Rotterdam2890– 15,5 %
Gouda639+ 8,3 %
Den Haag2269– 21,9 %
Schiedam299– 5,7 %
Breda631– 20,6 %
Vlaardingen298– 24,2 %
Rijswijk189– 10,4 %
Roosendaal238– 38,3 %
Capelle aan den IJssel266+ 4,3 %

Hulp nodig bij het beveiligen?

Heeft u zoiets van; ik wil mijn woning ook beter beveiligen? Dat kan altijd. Wij helpen u graag u een beter gevoel van veiligheid en een beter beveiligde woning te geven.

Laat een slotenmaker van Lock Secure langs komen om de situatie van uw woonhuisbeveiliging te bekijken. Hij kan u een gedegen advies geven en u (mits u dat wilt natuurlijk) gelijk voorzien van de benodigde extra beveiliging.

U kunt bij ons altijd een prijs opvragen. Dat kan via onze offerte pagina.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per