Inbraak met klopsleutels

Er is een nieuwe manier van inbreken. Steeds vaker gebeurt een inbraak met klopsleutels. In dit artikel vertellen wij u wat een inbraak met klopsleutels inhoudt, wat de gevolgen hiervan kunnen zijn en hoe u zich kunt wapenen tegen een dergelijke inbraak.

Hoe werkt een inbraak met klopsleutels

Een ander woord voor klopsleutel is een slagsleutel. Een inbreker koopt een sleutel zonder de gekartelde rand zoals u een sleutel kent. Echter is het materiaal van deze sleutel erg zacht. De sleutel wordt in uw cilinder (het ronddraaiende gedeelte van uw slot) gestoken en vervolgens wordt met een hamer een aantal flinke klappen op de sleutel gegeven. Doordat het materiaal van de sleutel zich vormt naar de binnenkant van uw cilinder werkt de sleutel perfect op uw slot en kan uw slot omgedraaid worden.

De inbreker kan vervolgens naar binnen en de klopsleutel/slagsleutel verwijderen uit het slot. Het lijkt net of er niet ingebroken is.

Wat is het nadeel van een inbraak met een klopsleutel?

Naast de schade die u heeft door de inbraak heeft een inbraak met klopsleutels nog een groot nadeel. Omdat er geen braakschade is keren vele verzekeringen niet uit. Er is namelijk geen bewijs dat er bij u ingebroken is. De schade kan daardoor niet worden verhaald op de inboedelverzekering!

Hoe kunt u een klopsleutel inbraak voorkomen?

Er zijn twee mogelijkheden om een inbraak met een klopsleutel te voorkomen, namelijk: met een 3KS-plus cilinder of met een EPS cilinder (beide cilinders dienen het SKS *** keurmerk te hebben).

De 3KS-plus cilinder beschermt buiten tegen klopsleutel inbraken ook tegen kerntrekken, picking en het uitboren van het slot. Speciale hardstalen controlebalken en een modulair systeem zorgt voor een hoge mate van beveiliging.

Een EPS cilinder beschermt u tegen een inbraak met een klopsleutel. Daarnaast beschermt (beperkt) tegen kerntrekken en uitboren.

Beide cilinders zijn het sterkste in combinatie met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

Bent u goed beveiligd tegen klopsleutel inbraken?

Hoe weet u nu of u goed beveiligd bent tegen deze vorm van inbraken? U kunt dit zien aan de cilinder die in uw slot zit. Hier staat als het goed is een typenummer op en eventueel een x aantal sterretjes. Echter kunt u er niet van uit gaan dat wanneer u de maximale 3 sterretjes aantreft, uw slot ook echt inbraak proof is. Deze sterretjes worden namelijk uitgegeven op een bepaald moment, en de kennis van dat moment is bepalend of een slot 1, 2 of 3 sterretjes krijgt.

Twijfelt u? Bel dan gerust met ons voor een geheel vrijblijvend advies. Wij vertellen u graag (meestal direct telefonisch) wat voor slot u heeft. Wij stellen u namelijk een paar vragen waardoor wij weten of uw slot een inbraak met klopsleutels tegenhoudt.

Wil u liever vrijblijvend inbraak-preventieadvies op locatie? Ook daar kunt u bij Lock Secure een afspraak voor maken.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per