Inbrekers gaan niet op vakantie

Inbrekers gaan niet op vakantie!

Juli en Augustus zijn bij uitstek de maanden waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Deze maanden zijn echter ook de maanden met de meeste inbraken. Woningen waar de post ophoopt, waar dag en nacht de gordijnen gesloten zijn of waar ‘s avonds nooit een lamp brandt zijn woningen die extra opvallen bij inbrekers. Ook het ontbreken van een auto op de oprit voor een bepaalde tijd is een indirecte indicator voor een inbreker.

Tips over het achterlaten van uw woning

Om u te helpen bij het juist achterlaten van uw woning vind u hier diverse tips:

  • Begin bij de basis: zorg voor goede sloten en goed deurbeslag. Als inbrekers moeilijk binnen kunnen komen (inbrekers laten huizen met goede sloten eerder links leggen) wordt de kans op een inbraak ook veel kleiner.
  • Zorg ervoor dat met behulp van tijdschakelaars op onregelmatige tijden het licht aan en uit gaat.
  • Laat de buurman zijn 2e auto op uw oprit parkeren.
  • De meest geijkte tip: laat uw kranten door iemand weghalen bij de deur. Extra tip: deze persoon kan gelijk de planten water geven.
  • Laat het er net zo uitzien dat u aanwezig bent. U kunt bijvoorbeeld een kop koffie op de eettafel achter laten of speelgoed in de achtertuin laten rondslingeren.

Sociale Media en vakanties

Echter is er tegenwoordig nog een geheel nieuwe manier ontstaan waardoor inbrekers weten of u op vakantie bent of niet.

U kent het wel: u bent aangekomen bij uw huisje in Zuid Frankrijk of Ibiza en u twittert een foto van het geweldige zwembad. Of u laat al uw “vrienden” via Facebook weten dat de zojuist genuttigde paella in Barcelona écht de beste ooit was! Dit lijkt onschuldig, maar u geeft hiermee wel een signaal af aan potentiële inbrekers; kom maar naar mijn huis, ik ben nu op vakantie! Niet erg slim. Het is daarom raadzaam om achteraf pas foto’s of enthousiaste reacties op uw sociale media te plaatsen.

De beste preventie

Natuurlijk blijft de beste preventie: het goed op orde hebben van de beveiliging van uw woonhuis. Denk daarbij zeker aan de volgende zaken:

  • Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Het liefste voorzien van kerntrekbeveiliging!
  • Let op dat u ook de bovenverdieping van uw woning beveiligd. Ook hier kunnen inbrekers door uw raam uw huis insluipen.
  • Zet ladders en kliko’s weg, zodat het binnen komen via de ramen op de eerste etage onmogelijk is.
  • Zorg voor voldoende buitenverlichting.

Wilt u weten waar de bedreigingen voor uw woonhuis liggen? Laat dan voor uw vakantie een inbraak preventie advies uitvoeren. U weet dan precies of uw huis voldoende beveiligd is! De monteur van Lock Secure verteld waar de pijnpunten liggen (mits deze aanwezig zijn) en helpt u desgewenst deze punten goed te beveiligen. Het afnemen van de beveiliging is niet verplicht!

Een preventieadvies plannen? Vraag het ons gerust of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor het extra beveiligen van uw woning tijdens deze maanden. Wij helpen u graag en vertellen u graag. Onze adviseur komt graag bij u langs.