Beveilig ook je schuur!

Als je op de website van de Politie (www.politie.nl) zoekt naar: inbraak, vindt je een bijna oneindige lijst met nieuwsberichten die gaan over inbraken. En vrij vaak zie je daarbij dat het ging om een inbraak in een schuur of tuinhuisje. Waarom zijn deze schuren en tuinhuisjes nou zo populair bij inbrekers en waarom zou ook u uw schuur of tuinhuisje moeten beveiligen? Daar geven wij je in dit bericht graag meer informatie over. Uiteraard vind je ook de mogelijkheden hoe je jouw tuinhuisje of schuur kan beveiligen.

Waarom een inbraak in een schuur?

Over het algemeen zijn de schuren en tuinhuisjes van ons Nederlanders slecht beveiligd. Waar we onze woningen steeds beter zijn gaan beveiligen, blijkt dat dit voor onze schuren niet het geval te zijn. Waarom? Misschien omdat wij denken dat daar geen waarde te vinden is? Misschien omdat wij denken dat inbrekers alleen op TV’s en geld uit zijn? Of is dat een beetje naïef?

Wat kost een nieuwe fiets tegenwoordig? € 500? Of wat denk je van de steeds populairder wordende elektrische fietsen? €2000? Maar naast fietsen wordt er nog veel meer in schuren en tuinhuizen gestald. Denk aan: gereedschap, scooters, motors, luxe tuinsets (in de winter?), hobbymatige spullen, dure grasmaaiers en dergelijke..

Al met al, voor veel inbrekers is de inhoud van een schuur of tuinhuis voldoende om een paar weken van te leven. Ze verkopen de producten door (heling) voor een fractie van de daadwerkelijke waarde.

Inbraak veel gemakkelijker

Aan de andere kant; het inbreken in huizen wordt steeds moeilijker, zeker als je net nieuw veiligheidsbeslag hebt laten plaatsen is het binnendringen van jouw huis lastiger. Als dan de schuur of het tuinhuis niet beveiligd is, waarom zal een inbreker dan alle moeite doen om het huis binnen te dringen.

Een schuur of tuinhuis is namelijk erg kwetsbaar. Want naast het ontbreken van bijvoorbeeld een 3 puntssluiting en beslag met kerntrekbeveiliging, heeft een schuur vaak ook dunne ruiten, licht hij wat dieper de tuin in en is het rond een schuur of tuinhuis vaak donker. De ideale gelegenheid voor een inbreker dus!

Hoe beveilig ik mijn tuinhuis of schuur?

Het beveiligen van uw schuur of tuinhuis is vaak net zo gemakkelijk als dat je je huis kunt beveiligen. Een goed beslag, tralies voor de ramen, en eventueel een detectielamp doen al veel goeds. Lock Secure helpt je bij het beveiligen van je schuur. Weet je precies wat jouw schuur nodig heeft om beter beveiligd te zijn? Dan is dat helemaal goed. Wanneer je liever advies van een expert wilt, vraag ons dan langs te komen. Wij helpen je graag!

Maak gerust een afspraak, bel ons op: 088 – 766 20 20 of vul ons contactformulier in.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per