Last minute beveiligingstips voordat u op vakantie gaat

Zoals u in onze eerder blog kunt lezen (heeft u hem niet gelezen, klik dan op deze link) gaan inbrekers in tegenstelling tot u niet op vakantie. Juist de zomermaanden zijn ideaal om in te breken en daar maakt het inbrekersgilde dan ook gretig gebruik van.

In onze vorige blog gaven we u wat algemene tips om het inbrekers iets moeilijker te maken om te zien of u op vakantie bent. Echter, ook de inbrekers staan niet stil en ze zijn zeker niet dom. Daarom willen wij u voorzien van wat laatste tips. Deze tips zorgen er misschien net voor dat de inbreker niet bij u zijn slag slaat.

De tips die we kort behandelen zijn de volgende tips:

  • Minder politie (prioriteit) voor inbraken
  • Stal je caravan niet voor de deur
  • Social Media, wie kijkt er mee?
  • Zolderraampjes

Minder politie (prioriteit) voor inbraken

Afgelopen week was het in het nieuws. Alle ochtendjournaals openden met de kop: Minder politie tijdens de zomerperiode. Dit komt doordat a) de politie al onderbezet is en b) de politie ook graag rond deze tijd van het jaar op vakantie wil (geef ze eens ongelijk).

Daartoe heeft de politie het nieuwsbericht rond laten gaan dat auto-inbraken, pogingen tot inbraak in woningen en panden en woninginbraken een mindere prioriteit krijgen.

Dat betekend dus ook dat wanneer er bij u een (poging tot) inbraak is geweest, u minder op de politie kan rekenen dan u zou willen. Onze tip in deze: de beveiliging van uw woning wordt nu nog belangrijker. Beveilig uw huis goed!

Stal je caravan niet voor de deur

Ook dit was laatst nog in het nieuws. Veel caravan of camper bezitters stallen 1-2 weken voor hun vertrek naar Frankrijk, of een ander willekeurig kampeerland, hun rijtuig voor het huis. Soms met een stroomkabel via het raampje van de keuken naar binnen. Herkenbaar?

Wat vertelt dit een inbreker? Het volgende: 1) deze mensen gaan binnenkort minimaal een paar dagen weg (anders hoeft u de caravan niet zo lang van te voren te vullen met allerlei zaken die u denkt in het verre buitenland nodig te hebben). 2) de mensen van die kamper of caravan wonen in dat huis. Ze hoeven namelijk alleen maar de stroomkabel te volgen om er achter te komen waar u woont. 3) Wanneer de caravan of kamper weg is (langer dan 2 dagen) dan kan het zomaar zijn dat de bewoners op vakantie zijn. Het ideale moment om hun slag te slaan.

Wat valt hier uit te leren? Dat het helaas vandaag de dag niet meer raadzaam is om de camper of caravan voor uw huis langdurig te stallen en te vullen met spullen.

Onze tip in deze: vul de caravan bij de stalling waar hij het hele jaar staat. Gaat dit niet? Beperk dan de tijd dat de camper of caravan voor uw deur staat.

Social Media, wie kijkt er mee?

We hebben het gebruik van Sociale Media op vakantie al eerder belicht, maar toch willen we het nog wat extra aandacht geven. Juist omdat steeds meer oudere mensen gebruik gaan maken van Sociale Media als Facebook.

Want juist de groep oudere mensen (wij gaan hier geen leeftijden roepen), gaat gemiddeld wat langer op vakantie. Dat in combinatie met de onervarenheid van deze groep met Sociale Media maakt het gevaarlijk.

Waarom? Omdat inbrekers mee kunnen kijken! Niet elke inbreker is een analfabeet die geen telefoon of laptop kan betalen waarop hij uw doen en laten kan bekijken. Nee, de inbreker kan precies weten waar u zit als u zojuist een foto post op Instagram met een Italiaans zonnetje bij de toren van Pisa.

O ja. Voor live streamen geldt dit natuurlijk ook.

Onze tip in deze: deel vakantiefoto’s vooral achteraf. Dus als u weer thuis bent. En als u dan de #trowbackmemories gebruikt hoort u er helemaal bij.

Zolderraampjes

Zolderraampjes zijn ideaal om open te laten staan tijdens de vakantie. Dan kan het huis lekker luchten en komen we niet in een muf huis terug van vakantie.

Nu zijn zolderraampjes wat lastig te bereiken voor een inbreker als raampjes op de begane grond, maar nogmaals: onderschat inbrekers niet.

Onze tip over zolderraampjes: beveilig ze of doe ze dicht.

Dat was het voor nu. We hopen dat we u niet te veel hebben laten schrikken. Mocht dat wel het geval zijn, laat ons eens langskomen om te kijken of we uw huis beter kunnen beveiligen. Wij komen graag checken of we de inbrekers ook buiten uw huis kunnen houden tijdens de komende periode.

Dan rest ons niets meer dan u een fijne periode te wensen, geniet van de vakantie en wanneer u goed beveiligd bent: ga gerust op vakantie.

Heeft u een slotenmaker nodig? Bekijk de pagina’s slotenmaker Amsterdam, slotenmaker Rotterdam of slotenmaker Utrecht. Zit u in een andere omgeving? bekijk de overkoepelende slotenmaker pagina voor alle andere locaties.

Ben jij op zoek naar een slotenmaker?

Wij zijn gespecialiseerd in het schadevrij openen van uw hang en sluitwerk. Neem direct contact op met Locksecure en wij maken ogenblikkelijk een afspraak! Locksecure is uw expert in slotenservice en beveiliging.

088 – 766 2020
Deel dit artikel op:

Misschien ook interessant

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?
14 maart 2023

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt?

Wat dekt je inboedelverzekering als er ingebroken wordt? Weet jij het

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak
13 februari 2023

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is

Tips om zelf je huis te beveiligen
6 januari 2023

Tips om zelf je huis te beveiligen

Wat voor veel mensen een nachtmerrie is, wordt voor een flink aantal mensen per